Maat

Mocht je twijfelen aan je maat of je wreefhoogte laat het ons alsjeblieft weten! We kunnen je altijd een proefpaar sturen. De kleuren kunnen verschillen van je beeldscherm...als je twijfelt kunnen we je eerst staaltjes sturen van het leer dat we gebruiken voordat we ze speciaal voor jou gaan maken. Als het niet past of de kleur is niet zoals je verwacht had dan kunnen wij ze niet meer verkopen. Dus graag eerst overleggen voordat je bestelt! Heel veel dank hiervoor!

Kleur

Ieder beeldscherm is anders ingesteld dus kan de kleur iets afwijken van wat je online hebt gezien. We werken met kleine partijen leer dus kan een kleur uitverkocht zijn of ietsjes anders van kleur zijn!

Hout

We gebruiken natuurlijke materialen zoals hout en rubber. Beukenhout is hard maar kwetsbaar en kan bij stoten een beetje afchippen. Je kunt dit oplossen door er een beetje kneedbaar hout op te smeren, te laten drogen en even te schuren. Beetje transaparante (nagel)lak erop en je ziet er bijna niets meer van. Als je ze laat vallen, tsja dan kan er een stukje hout afbreken. Ook dit kun je zelf of door de schoenmaker repareren. Het rubber kan door temperatuursverschillen na enige tijd loskomen, met een beetje bisonkit op het zooltje en het rubber lijm je het weer vast. Leer is heel sterk maar ook kwetsbaar en kun je beschermen met de volgende tips:

Suède

Suède is de huid aan de vleeszijde en heeft een ruwer oppervlak dan bijvoorbeeld nubuck, hierdoor heeft het een warme en luxe uitstraling. Door de grove structuur van het suède kan er makkelijk vocht en vuil binnen dringen. Daarom is suède ook kwetsbaarder dan leer. Wij raden je aan om de schoen dus ook geregeld in te spuiten, met een speciale suede spray. Daarnaast is het ook belangrijk om de schoenen tijdens het gebruik ook te blijven inspuiten (b.v. 1x in de maand). Zo blijven ze optimaal beschermd. Belangrijk is wel de schoenen eerst stof en vuil vrij te maken. Vuil dat je er niet direct af krijgt kunt je verwijderen met water en een borstel (b.v. een nagelborsteltje) e.v.t. met wat zachte zeep zoals handzeep. Goed laten drogen, opborstelen en weer impregneren. Naarmate de schoenen ouder worden kunnen ze ook wat kleur verliezen. Gebruik daarvoor een kleurhersteller. Dit product zorgt er voor dat de kleur weer wordt hersteld en tegerlijkertijd voedt het de schoen.

Nubuck

Nubuck wordt gemaakt van normaal glad leer alleen wordt hierbij de bovenlaag zacht opgeschuurd. Dit geeft een wat robuuster uiterlijk. Wat ondehroud betreft verschilt nubuck niet heel veel van suède. Ook hier is het zeer raadzaam de schoenen regelmatig in te spuiten met speciale spray voor nubuck/suède. Daarna regelmatig herhalen om het nubuck als het waren te verzadigen en een goede bescherming te garanderen. Zorg er wel voor dat de schoenen stof en vuil vrij zijn voordat je ze gaat inspuiten. Borstel de schoenen daarom eerst af. Mocht er vuil niet afgaan dan kun je de schoenen ook reinigen onder de kraan. Wrijf het vuil zachtjes uit het materiaal. Je kunt eventueel ook wat zachte zeep gebruiken zoals handzeep. (maak de schoen helemaal nat! Anders bestaat de kans op kringen) Naarmate de schoenen ouder worden kunnen ze ook wat kleur verliezen. Gebruik daarvoor een kleurhersteller. Dit product zorgt er voor dat de kleur weer wordt hersteld en tegelijkertijd voedt het de schoen. 

Lakleer

Om barstjes en scheurtjes in de laklaag te voorkomen, kunt u uw schoenen het beste verzorgen met een laklotion of een speciale crème voor lakleer die de schoenen beschermen, glans geven en heerlijk soepel houden. Breng de speciale lakleerolie of -crème aan nadat je de schoenen schoon heeft gemaakt met een vochtige doek en de schoenen volledig droog zijn. Vervolgens de lotion opbrengen, in laten trekken en met een droge doek uitwrijven. Let op: scheuren in het lakleer wordt niet vergoed vanuit de leerfabrikant.

Leer

Leren schoenen hebben veel voordelen. Omdat leer een natuurlijk product is ademt het, is het soepel en comfortabel als uw eigen huid en het is sterk. Daardoor kan het ook lang mee gaan. Om deze positieve eigenschappen zo lang mogelijk te behouden moet je het leer goed verzorgen.
Leer wordt droog naarmate het ouder wordt. Maak daarom je schoenen goed schoon met een vochtige doek. Als je schoenen schoon en droog zijn, gebruik dan de juiste creme met de juiste kleur (dezelfde kleur als de kleur van je schoenen of een kleurloze creme). Schoensmeer voedt de schoenen waardoor ze niet uitdrogen en heerlijk soepel blijven. Let op: gebruik nooit te veel schoensmeer omdat anders het leer dichtgaat en niet meer kan ademen. Daarnaast blijft vuil sneller aan je schoenen plakken. Laat het schoencreme een half uur intrekken en poets dan uw schoenen uit met een droge doek. Spuit daarna je schoenen in met waterafstotende spray. 

Metallic Leer

Metallic leder is leer dat behandeld is met een metallic toplaag. Voor dit type leer kun je het beste speciale metallic spray gebruiken. De spray beschermt, voedt en geeft glans aan het leer. Voor eventuele beschadigen kun je de schoen poetsen met speciale metallic poets. Let wel op dat je dan dezelfde kleur als de schoen pakt.

 

 

© 2015 - 2024 Fryskes Clogs | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel